Monday 29 November 2010

RADIOCLIT






Από το δελτίο τύπου:


Μετά τους Καναδούς Jokers Of The Scene και τον Αμερικάνο Eli Escobar, σειρά για το μηνιαίο residency του Κορμοράνου στο Swing παίρνουν οι πολυπολιτισμικοί RADIOCLIT, σε ένα αναμφίβολα ιδιαίτερο πάρτι με το στίγμα της πολυεθνικής γκέτο κουλτούρας όπως αυτή αποτυπώνεται στις πολυσυζητημένες βραδιές SECOUSSE της κολλεκτίβας αλλά και την ομώνυμη συλλογή, που εδώ και λίγους μήνες κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω της Crammed Discs.

Πείτε το ghetopop, bongo dance ή tropical world clash showdown, το εκρηκτικό χορευτικό μείγμα των Radioclit βρίσκεται σε λειτουργία από τα μέσα της δεκαετίας και σαρώνει ό,τι βρει μπροστά του χωρίς σταματημό μέχρι σήμερα. Ο Σουηδός Johan Karlberg κι ο Γάλλος Etienne Tron πρωτοένωσαν τις δυνάμεις τους κάποια στιγμή γύρω στο 2004, τότε ως ιντερνετική ραδιοεκπομπή. Δεν άργησαν τα πρώτα mixtapes και το ντουέτο γρήγορα βρέθηκε με residencies και πάρτι σε μερικά από τα πιο γνωστά κλαμπ της Ευρώπης, ξεκινώντας αυτό που αργότερα έγινε σήμα κατατεθέν τους. Η μίξη techno, house, electro και grime στοιχείων με κάθε είδους σύγχρονης εξωτικής υποκουλτούρας, ενθουσίασε συνήθεις μουσικούς εξερευνητές σαν τους Diplo, Switch και Buraka Som Sistema και ταξίδεψε τους Radioclit σε ολόκληρο τον κόσμο, με remix, παραγωγές κι εξοντωτικά πάρτι.


Η αγάπη τους για την Αφρικάνικη μουσική γέννησε και τη συνεργασία τους με τονEsau Mwamwaya, στο πιο γνωστό τους πρότζεκτ μέχρι σήμερα, τους the Very Bestόπου δυτικότροπες τεχνικές συνδυάζονται με τις φωνητικές αρμονίες του Αφρικανού τραγουδιστή, αλλά και την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, Warm Heart of Africa, με συμμετοχές από MIA, και Vampire Weekend, μεταξύ άλλων.

Στα πρότυπα της tropical πλευράς του Malcolm McLaren (με το Duck Rock) ή των afrohouse πειραματισμών του Bob Sinclar, οι Radioclit συνεχίζουν τις μουσικές τους διαφυλετικές αλχημείες, συνδυάζοντας ρυθμούς και τάσεις από ολόκληρο τον κόσμο, πολλές φορές μάλιστα προσκαλώντας τους ίδιους τους εκπροσώπους των τοπικών σκηνών στις περιβόητες βραδιές τους με τίτλο Secousse. Η ομώνυμη συλλογή τους κυκλοφόρησε πρόσφατα από τους "ειδικούς" της Crammed Discs, φέρνοντας στα δυτικά κλαμπ ένα μέρος έστω της αυθεντικής δημιουργικής τρέλας των Αφρικάνικων γκέτο.

Στην Αθήνα (Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο SWING) θα βρεθεί ο ένας εκ των δύο Radioclit (και βασικός dj), ο Γάλλος Etienne Tron, καθώς κι ο mc της κολλεκτίβας, ο Αφρικανός Mo Laudi για ένα ξέφρενο πάρτι που μάλλον θα μας ενθουσιάσει. Το άνοιγμα της βραδιάς αναλαμβάνουν οι καλοί μας φίλοι και συνεργάτες Disconekt και dj Winjer και το κλείσιμο ο μόνιμος Blue Lagoon

No comments:

Post a Comment