Thursday 23 December 2010

COOLY G



Το μηνιαίο residency του Κορμοράνου στο SWING CLUB, μπαίνει στο 2011 με μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία. Μαζί με δύο από τις πιο δραστήριες κι ενημερωμένες μουσικές ομάδες της πόλης αυτή τη στιγμή, τους Black Athena και a:formal, προσκαλούν για πρώτη φορά στην Αθήνα (είχε ξαναπαίξει πριν από περίπου ένα χρόνο στο Zenit της Θεσσαλονίκης) μία από τις πιο δημιουργικές και ταλαντούχες παραγωγούς της φερόμενης ως uk funky σκηνής του Λονδίνου (αν και η ίδια η Cooly G προτιμά να αναφέρεται στη μουσική της ως απλά house).

Η Cooly G είναι η δεύτερη γυναίκα - μετά την Ikonika - που υπέγραψε στην Hyperdub, και η πρώτη της κυκλοφορία στην εταιρεία,Love Dub b/w Narst, κέρδισε πολύ γρήγορα της εντυπώσεις. Single της εβδομάδας στην Guardian και πολυαναμενόμενη νέα καλλιτέχνις στην Independent, η νεαρή dj και παραγωγός (και ημιεπαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια!) από το Brixton του Λονδίνου έγινε σύντομα περιζήτητη με τον χαρακτηριστικό της ήχο.

Ατμοσφαιρική house με tribal στοιχεία και dubstep αίσθηση, συνδυασμένη πολύ συχνά με δικά της επεξεργασμένα φωνητικά, η μουσική της βρήκε κατευθείαν μεγάλη υποστήριξη από τον Kode9, αφεντικό της Ηyperdub και γνωστό παραγωγό, με πολλές κι απανωτές κυκλοφορίες. Την ίδια στήριξη που θέλησε κι η ίδια να δείξει σε νεαρότερους δημιουργούς ή ανεξερεύνητους μουσικούς πειραματισμούς, ιδρύοντας πρόσφατα την δικιά της ανεξάρτητη δισκογραφική, Dub Organizer.

Σκοτεινός, μελωδικός και άκρως χορευτικός, ο ιδιαίτερος ήχος της Cooly G αλλά και της ευρύτερης σύγχρονης funky / house / broken beat σκηνής της Αγγλίας, θ΄ακουστεί στο Swing την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, σε ένα από τα πρώτα μεγάλα πάρτι του 2011 και μάλιστα με ποικιλόμορφο dj line-up πριν και μετά, με Black Athena, Guilty Lazers (a:formal) και Blue Lagoon.ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Συνεχίζεται το μέτρο happy hour για κάθε event της συγκεκριμένης σειράς στο συγκεκριμένο χώρο, με περίπου 25% έκπτωση σε όλα τα ποτά μέχρι τις 00:30.

No comments:

Post a Comment