Sunday 18 September 2011

..








Την Τρίτη που μας πέρασε μάθαμε το πρωί για τον ξαφνικό κι απίστευτο χαμό ενός από τους αγαπημένους μας djs, παραγωγούς και φίλους: όπως έχουμε ξαναπεί, ο dj Mehdi ήταν όντως Ο αγαπημένος μας από όλους τους djs που έχουμε δει οπουδήποτε ή φέρει σε πάρτι του Κορμοράνου, ένας φοβερός καλλιτέχνης και άνθρωπος. 
Αν και υπό αυτές τις συνθήκες μας είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποδώσουμε κάπως το μέγεθος του θαυμασμού και της αγάπης μας για το συγκεκριμένο πρόσωπο, ψάξαμε και συγκεντρώσαμε μερικά ενδιαφέροντα λινκς για όσους δεν τον ήξεραν:

Εδώ όλες οι βασικές πληροφορίες από το wikipedia. 


Εδώ ένα μικρό ντοκιμαντέρ για το πρώτο του συγκρότημα, τους Γάλλους hip hoppers Ideal J, όπου πρωτοσυμμετείχε στα δεκαπέντε του χρόνια ως mc (λίγο) και dj (κανονικά). 
Εδώ τα δύο βιντεοκλίπ που κυκλοφόρησε για τον πρώτο προσωπικό του δίσκο στην Ed Banger Records με τίτλο Lucky Boy, το πρώτο σε συνεργασία με τους Chromeo και σκηνοθεσία So Me και το δεύτερο σε συνεργασία με τον Thomas Bangalter των Daft Punk και σκηνοθεσία Romain Gavras.
Εδώ η πλήρης δισκογραφία του (ως dj Mehdi) κι εδώ ένα από το πιο γνωστά του κομμάτια.  
Εδώ το μπλογκ που διατηρούσε μαζί με τον Busy P και τρεις ακόμα καλούς φίλους και συνεργάτες. Στο δικό του κομμάτι με ονομασία Mehdipedia έγραφε για πολλά και διάφορα (του άρεσε κι αυτό πολύ!), εδώ κάτι που είχε δημοσιεύσει και για εμάς.
Εδώ κι εδώ τα δύο βίντεο των Carte Blanche, του σχήματος που δημιούργησε πρόπερσι με τον Άγγλο Riton και με το οποίο περιόδευαν εντατικά τον τελευταίο καιρό. Εδώ ένα από τα πιο πρόσφατα κομμάτια τους (με βαρύ sample!) σε δωρεάν download κι εδώ ένα λίγο παλιότερο.  
Εδώ κάποιες φωτογραφίες από τα τελευταία πάρτι του (όπως τις έβαλε ο Riton), έδω ένα μικρό βίντεο που του αφιέρωσε η Dim Mak του Steve Aoki κι εδώ το tribute των 2 many djs σε προχθεσινό φεστιβάλ.  

Οι φωτογραφίες και οι αφίσες που έχουμε βάλει εμείς είναι απ' όλες τις φορές που έπαιξε στην Αθήνα: το 07 στο SOUL STEREO, το 08 στο CLUB 22 (με Busy P), το 10 στο BIOS (με Carte Blanche) και το 11 στο SWING (πάλι με Busy P). Τη χρονιά που λείπει τον είχαμε δει στο Reworks της Θεσσαλονίκης (έπαιζε στην ίδια σκηνή νωρίτερα κι ο Blue Lagoon), ενώ στη Θεσσαλονίκη είχε παίξει και την πρώτη του φορά στην Ελλάδα, το 2006, τότε σε μικρό αφτερπάρτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο bar Sante.

Ήταν ο άνθρωπος που είχαμε προσκαλέσει τις περισσότερες φορές, την τελευταία ήρθε με δική του πρόταση και πρωτοβουλία και θα τον ξαναφέρναμε πολύ σύντομα και για όσες φορές ήθελε. 

Θα μας λείψει πολύ. 
Ήταν καταπληκτικός!


1 comment: