Friday 16 March 2012

dEUS

1993

2012

Οι Βέλγοι dEUS υπήρξαν ένα από τα δύο-τρία αγαπημένα μας συγκροτήματα από τη δεκαετία του '90 και πιθανώς το νούμερο ένα πιο επιδραστικό στο προσωπικό γούστο του Blue Lagoon, όταν από αυτούς πρωτοέμαθε νεαρός τότε (το 1994) ότι μπορεί να αγαπά εξίσου π.χ. τον Captain Beefheart και τον Prince.  

Οι dEUS έπαιξαν όμως - χωρίς να το ξέρουν - και αρκετά καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση αλλά και τη μετεξέλιξη του Κορμοράνου
Στην πρώτη περίπτωση, όταν μετέπειτα ιδρυτικά στελέχη της εταιρείας, ορμώμενοι από τη μεγάλη τους αγάπη για το προσωπικό σχήμα του τότε μπασίστα και βασικού μέλους των dEUS, Stef Kamil Carlens, αποφάσισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους να διοργανώσουν μία συναυλία ξένου καλλιτέχνη (αυτή των Zita Swoon το 2000 στο ΑΝ club). Η εμπειρία ήταν τόσο καλή που ακολούθησε και δεύτερη διοργάνωση με τους ίδιους (το 2001 στο ΡΟΔΟΝ) και τελικά η επιθυμία δημιουργίας μιας εταιρείας διοργανώσεων η οποία και εγκαινιάστηκε το 2002 πάλι με Βέλγικο συγκρότημα από την ευρύτερη παρέα (Think Of One). 
Στη δεύτερη περίπτωση, οι dEUS ήταν αυτοί που μας "σύστησαν" τους SOULWAX ως djs, όταν τους έφεραν μαζί τους για τα αφτερπάρτι των συναυλιών τους στην Αθήνα το 1999. Οι τότε παγκοσμίως άγνωστοι (τουλάχιστον ως djs) και επονομαζόμενοι Flying Dewaele Brothers ταίριαζαν πάρα πολύ στη δική μας αντίληψη περί πάρτυ και μας ενθουσίασαν τόσο με τα σετ τους στο ΡΟΔΟΝ μετά τα live όσο και στα αυτοσχέδια άφτερ άφτερ που έκαναν τότε στο Decadence, που δεν σταματήσαμε τον επόμενο καιρό να παρακολουθούμε τις κινήσεις τους μέχρι και την κυκλοφορία του θρυλικού πλέον As Heard on Radio Soulwax pt 2 των ιδίων 2 many djs το 2002 (ο ένας εκ των δύο μάλιστα ήταν να παίξει και μετά το πρώτο "δικό μας" live των Zita Swoon το 2000 που λέγαμε αλλά αρρώστησε!). 

Οι dEUS έχουν επισκεφθεί έξι φορές την Αθήνα, δεν έχουμε αναμειχθεί ποτέ στη διοργάνωση καμίας εκ των εμφανίσεών τους (αν δεν κάνουμε λάθος, τις τέσσερις τις φιλοξένησε η ΑΝΩΣΗ και τις άλλες δύο το Rockwave της Didi Music), έχουμε πάει σε όλες, σήμερα παίζουν στο Principal της Θεσσαλονίκης και αύριο στο Fuzz με support τους My Wet Calvin
Θα είμαστε σίγουρα εκεί (αύριο δηλαδή, Σάββατο, στην Αθήνα) και τους έχουμε καλέσει και στο δικό μας πάρτι για μετά.  

No comments:

Post a Comment