Monday 30 December 2013

ED BANGER RECORDS

 
Υπήρξε μία από τις πιο επιδραστικές ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες των τελευταίων χρόνων αλλά και μία από τις αγαπημένες μας, αφού ο χαρακτηριστικός της ήχος στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας συχνά καθόριζε πολλά από τα dj sets του Κορμοράνου ενίοτε και μέσω των ίδων των καλλιτεχνών του label σε ρόλο special guest.
Η ιστορία είναι σχετικά γνωστή: ο Pedro Winter (aka BUSY P) ήταν ο μάνατζερ των Daft Punk. Σε κάποια στιγμή αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του σε νέα ταλέντα της Γαλλικής σκηνής και με πρώτους βασικούς συνεργάτες τους Mr Flash, So Me και dj Mehdi ιδρύει την Ed Banger records. Σε φιλικό πάρτυ γνωρίζει τους Justice και κυκλοφορεί άμεσα το δικό τους - μετέπειτα - We Are Your Friends, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού. Από το 2006 και για αρκετό καιρό, κεντρικά ονόματα της νεοσύστατης εταιρείας όπως Justice, Sebastian, Uffie, Mr Oizo, Feadz, dj Mehdi αλλά και ο ίδιος ο Busy P, πραγματικά σαρώνουν διεθνώς, κυκλοφορώντας απανωτές επιτυχίες, παίζοντας παντού κι επηρεάζοντας τη χορευτική σκηνή παγκοσμίως.
Φέτος η Ed Banger έκλεισε τα δέκα της χρόνια, γιορτάζοντας με δέκα τεραστίων διαστάσεων επετειακά πάρτυ σε Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βαρκελώνη, Λος Άντζελες, Τόκιο, Βερολίνο, Μεξικό, Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη, ενώ κυκλοφόρησε ep και δίσκους των Riton, Cashmere Cat, Laurent Garnier, Justice, DSL, Breakbot, Mr Oizo και Boston Bun, παραμένοντας επίκαιρη και παραγωγική.
 
Να κάνουμε μία αναδρομή και στα δικά μας Ed Banger events μέχρι σήμερα:
 
Νοέμβριος 2006: Vicarious Bliss στο SOUL STEREO
Ιούλιος 2007: dj Mehdi στο SOUL STEREO
Μάρτιος 2008: dj Mehdi & Busy P στο Club 22
Οκτώβριος 2008: Krazy Baldhead στο Guru JAZZ UPSTAIRS
Φεβρουάριος 2009: Feadz στο FUZZ
Μάιος 2009: Feadz στο Swing Club
Νοέμβριος 2009: Breakbot στο Swing Club
Μάιος 2010: Krazy Baldhead στο BLOCK 33
Οκτώβριος 2010: Feadz στο bios
Νοέμβριος 2010: Carte Blanche στο bios
Απρίλιος 2011: dj Mehdi & Busy P στο Swing Club
 
Kαι αυτό είναι το αμέσως επόμενο (μετά από σχεδόν τρία χρόνια!):
Αυτήν την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014: Boston Bun στο PIXI

No comments:

Post a Comment