Wednesday 22 January 2014

ECHOVOLT RECORDS

 
Δραστήρια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία διεθνούς αποδοχής, η Echovolt Records έχει έδρα την Αθήνα, βασικό πυρήνα τους Dynamons, Jimmy Jib και Tilt και "ειδίκευση" σε κάθε είδους ασυνήθιστης, ατμοσφαιρικής, χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής.
Στα τέσσερα χρόνια που υπάρχει έχει κυκλοφορήσει ep από ονόματα όπως Steve Summers, L.I.E.S., Entro Senestre, Professor Genius και Willie Burns (Η.Π.Α.), Legowelt (Ολλανδία), Simoncino (Ιταλία) και πολλούς άλλους, πρόσφατα εγκαινίασε και μια νέα σειρά επίσημων επανακυκλοφοριών από διάφορα "ξεχασμένα", undergound club hits με πρώτο παράδειγμα το "Give Ya Luv Show Ya Luv" των VIL-N-X ενώ στα πολύ άμεσα μελλοντικά σχέδια συμπεριλαμβάνεται και το καινούριο ep του Έλληνα παραγωγού Militades (ΣΗΜΕΙΩΣΗ::: μόλις κυκλοφόρησε!).
Πολύ σημαντική για την εταιρεία υπήρξε και η συνεπιμέλεια (μαζί με τον Ολλανδό Tako Reyenga) της συλλογής "Into The Light: A Journey Into Greek Electronic Music, Classics & Rarities (1978 - 1991)", μιας κυκλοφορίας του 2012 που πολύ γρήγορα έγινε sold out, προκαλώντας ενθουσιώδεις κριτικές αλλά και ενδιαφέρον για την "χαμένη" ελληνική ηλεκτρονική μουσική παγκοσμίως.
Στην ίδια σειρά, αρχές του 2014, πρόκειται να ακολουθήσει δεύτερη κυκλοφορία με σπάνια κομμάτια από τον Vangelis Katsoulis καθώς και προσωπικές συλλογές με τον Άκη Δαούτη (γνωστό κυρίως από τα soundtrack ταινιών του Κωνσταντίνου Γιάνναρη) αργότερα.
 
TAKO (REDLIGHT RECORDS / NL)
Επιμελητής της συλλογής "Into The Light" μαζί με τον Ηλία Πίτσιο (Dynamons) της Echovolt, συνιδιοκτήτης του γνωστού underground δισκάδικου Redlight Records στο Άμστερνταμ (με πελάτη - μεταξύ πολλών άλλων - και τον dj Harvey!) αλλά και ένας από τους πιο δυνατούς diggers βινυλίου στην Ευρώπη, ο Tako θα είναι ο σπέσιαλ καλεσμένος του Echovolt & Into The Light Stage στο The Kids Are Alright Vol. 1 διώροφο πάρτυ το άλλο Σάββατο στο Ρομάντσο
 
DYNAMONS, JIMMY JIB & TILT 
Ιδρυτές και κεντρικές μορφές της εταιρείας, υπεύθυνοι τόσο για τον μουσικό προσανατολισμό της όσο και για το σχεδιαστικό κομμάτι ή τα dj sets, τα τρία μέλη της Echovolt είναι αυτή τη στιγμή διεσπαρμένα σε Αθήνα, Βερολίνο και Θεσσαλονίκη. Στο Ρομάντσο θα είναι από τις λίγες φορές που έχουν πλέον την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα πλήρες Echovolt showcase όλοι μαζί, δίνοντας στο κοινό μια ιδανική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη φιλοσοφία του label, πόσο μάλλον τώρα που θα φιλοξενούν και τον σταθερό συνεργάτη τους στο Into The Light project, Tako.

No comments:

Post a Comment