Tuesday 26 March 2019

SATURDAY NIGHT LIVE




Την πρώτη φορά που είδαμε τον Jaakko Eino Kalevi live ήταν στο Παρίσι το 2014, όταν έπαιζε τότε ως opening act των Peaking Lights. Είχε ήδη στο ενεργητικό του τον πρώτο του προσωπικό δίσκο αλλά και πολλές σκόρπιες κυκλοφορίες από διάφορα side projects, alter egos και συνεργασίες. Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι τον είδαμε στο Plissken Festival, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album (στην Weird World της Domino) και πολύ συχνό airplay του No End στα ελληνικά ραδιόφωνα!! Την ίδια χρονιά περιόδευσε εντατικά σε Ευρώπη και Αμερική (σε μεγάλο μέρος ως support των Unknown Mortal Orchestra), αργότερα επικεντρώθηκε στο ντουέτο που είχε με τον παιδικό του φίλο Long Sam ως Man Duo και τον Φεβρουάριο του 2017 τον πετύχαμε τυχαία στο αεροδρόμιο της Αθήνας και τον καλέσαμε να κάνει ένα dj set της τελευταίας στιγμής μετά το live του Καναδού Sean Nicholas Savage που είχαμε την ίδια μέρα στο Tiki
Η αγάπη του για την Αθήνα τον έφερε αρκετές φορές έκτοτε πίσω, άλλοτε για να παίζει (ως Man Duo στο γενέθλιο event του Κορμοράνου στο Gagarin 205 ή σε ένα πολύ καλό Velvet Room λίγους μήνες μετά ή ως The Bomb στο Ρομάντσο το Νοέμβριο που μας πέρασε) και άλλοτε απλά για να επισκεφθεί τους φίλους του και να εμπνευστεί πολλά από τα κομμάτια που τελικά κατέληξαν στο φετινό - εξαιρετικό κατά τη γνώμη μας! - Out of Touch.
Τους τελευταίους τρεις μήνες τους έχει περάσει για μια ακόμη φορά στο δρόμο, με - πάρα πολύ καλό - τριμελές σχήμα (synth / μπάσο / κιθάρα / ντραμς / φωνές), και η εμφάνισή τους στην Αθήνα το Σάββατο θα είναι η απολύτως τελευταία πριν φύγει αυτός αμέσως μετά για Αμερική και άλλη μια μακροσκελή περιοδεία (αυτή τη φορά ως support act των Kero Kero Bonito και με την Sofie Winterson στο μπάσο).
Μην χάσετε την ευκαιρία!! Το ζέσταμα θα το αναλάβει - όπως έχουμε πει - ο Γάλλος Marietta, ενώ μόλις πριν λίγο, σήμερα, - ενθουσιασμένοι από ένα live στο boiler όπου τον πετύχαμε πριν λίγο καιρό αλλά και το καινούριο του βίντεο Strange Fruit -  αποφασίσαμε να προσθέσουμε και τον Johnny Labelle στο line-up, κάνοντάς τη βραδιά ακόμα πιο συναρπαστική (εισιτήρια προπωλούνται στο viva προς 10 ευρώ αλλά θα μπορείτε να βρείτε κι εκείνη τη μέρα στο ταμείο προς 12).

No comments:

Post a Comment