Wednesday 10 April 2019

FREEDOM CANDLEMAKER




Με τον Λευτέρη Μουμτζή από τη Λευκωσία της Κύπρου έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές. Το 2008 άνοιξε ως J. Kriste, Master of Disguise μια πολύ καλή συναυλία των Βέλγων Zita Swoon που είχαμε κάνει τότε στο Club 22, κάποια χρόνια μετά, όταν κυκλοφόρησε τον δίσκο Now Happiness, τον είχαμε κλείσει να παίξει μαζί με την Eleanor Friedberger στο Death Disco, ενδιάμεσα τον έχουμε φιλοξενήσει και ως dj Mouse Face σε Cantina Social, Πραξιτέλους και Boiler, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μας έχει καλέσει κι αυτός στην Κύπρο, είτε για κάποιο dj set σε Λευκωσία και Λεμεσό είτε - κυρίως - στο μεγάλο Φεστιβάλ Φέγγαρος που διοργανώνει εκεί μαζί με τη δισκογραφική εταιρεία του, Λουβάνα Records.
Φέτος (ξανά)άλλαξε όνομα (το Freedom Candlemaker είναι μια σχεδόν πιστή μετάφραση του πραγματικού του ονοματεπώνυμου στα Αγγλικά, αφού το "Μουμτζής" σημαίνει όντως "κηροποιός"), κυκλοφόρησε έναν δίσκο που σαρώνει σε θετικές κριτικές κι έφτιαξε ένα νέο συγκρότημα (με εξαιρετικούς μουσικούς από Παύλο Παυλίδη & b-movies, Cave Children, Σtella αλλά και δικά του προηγούμενα projects) που στην πρώτη του live εμφάνιση στην Αθήνα πριν από κάποιους μήνες στο six d.o.g.s. άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Μεθαύριο στο Ρομάντσο θα είναι η πρώτη τους κανονική full band συναυλία μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ και το γκρουπ είναι πολύ ζεσταμένο και ορεξάτο!! Το line-up συμπληρώνεται από την Καναδέζα Krista Muir στην αρχή και τον πολυπρόσωπο Dervisis στη μέση ενώ εισιτήρια μπορείτε να αγοράσετε (στην ίδια τιμή) είτε από την προπώληση μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου είτε από το ταμείο το ίδιο βράδυ.   

No comments:

Post a Comment