Thursday 11 November 2010

CARTE BLANCHE


Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου για το event στις 19 Νοεμβρίου στο biosΟι  Carte Blanche είναι το project του Γάλλου Dj Mehdi και του Άγγλου Riton. Όταν το 2008, ο πρώτος προσκάλεσε τον δεύτερο στην περιοδεία του, ήταν τέτοια η χημεία τους, που το πνευματικό τους παιδί,  Carte Blanche, γεννήθηκε ακαριαία. Tο πρώτα δείγματα της συνεργασίας τους ενθουσίασαν αμέσως τον Busy P της Ed Bangerαπό την οποία και κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο Black Billionaires με πέντε κομμάτια μιξαρισμένα από τον μάστερ του είδους Alex Gopher (μεταξύ αυτών, το σούπερ χιτ Gare Du Nord αλλά και το Do!Do!Do!, με  την συμμετοχή της Κid Sister).

O Dj Mehdi γεννήθηκε στο Παρίσι και κατάγεται από την Τυνησία. Ενεργό μέλος της γαλλικής underground hip hop  σκηνής από πολύ μικρός (με μπάντες όπως Ideal J και 113), του άρεσε πάντα να μπερδεύει το hip-hop με  την ηλεκτρονική μουσική και να διευρύνει τις δυνατότητες του ως  remixer και παραγωγός. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με ονόματα όπως οι Daft Punk, Cassius, Asian Dub Foundation, MC Solaar, Futura και Chromeo, ενώ το 2006 κυκλοφόρησε το LP Lucky Boy από την Ed Banger, περιοδεύοντας παράλληλα ασταμάτητα ανά τον κόσμο, άλλοτε μόνος του και άλλοτε με καλλιτέχνες σαν τους Justice ή τον Α-Trak. Έκτοτε, έχει χτίσει όνομα ως ένας από τους πιο περιζήτητους κι αναγνωρίσιμους djs της Ed Banger, ενώ μέσα στο 2009 κυκλοφόρησε την πρώτη του συλλογή από δικά του remixes, με τίτλο Red, Black And Blue  και κομμάτια μιας ευρείας γκάμας μουσικών, από τον Joakim και τον Sebastien Tellier μέχρι τη Santogold.

Ο Riton, κατά κόσμον Henry Smithson, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας. Aσχολήθηκε με την ηλεκτρονική μουσική από μικρή ηλικία και δημιούργησε την δισκογραφική εταιρεία Switch Recordings, από την οποία κυκλοφόρησε και τα δύο πρώτα του 12ιντσα singles. Στην συνέχεια υπέγραψε με την Grand Central Recordings και ακολούθησαν πολυάριθμες κυκλοφορίες όπως το single Communicated αλλά και το ντεμπούτο ορχηστρικό άλμπουμ του, Beats Du Jour, το 2001. Όταν το 2006 η  Grand Central Recordings σταματά να υπάρχει, ο Riton συνεργάζεται με τους Soulwax aka 2 Many Djs και συμμετέχει στο πρότζεκτ  Radio Soulwax, που συμπεριελάμβανε μια επίσημη κυκλοφορία με remixes 45 κομματιών, μια περιοδεία, και μια σειρά από shows με τα ακυκλοφόρητα remixes σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως το Studio Brussels (Βέλγιο), το  BBC (Αγγλία), ο KISS 100 (Αγγλία) και ο  Eins Live (Γερμανία). Παράλληλα, και μετά το πρωτοποριακό για την εποχή του Ηommies and Homos του 2005, ο Riton αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δραστήριους και δημιουργικούς remixers της σκηνής, με δουλειές για MyloRobbie WilliamsIn FlagrantiDatarock, Wolfmother, Hercules & Love Affair και M.I.Aμεταξύ πάρα πολλών άλλων, ενώ με τα πρότζεκτ  Eine Kleine Nacht Musik (που κυκλοφόρησε από την Μodular Recordings το 2008) και Die Verbotenkrautrock μπάντα που διατηρεί μέχρι και σήμερα μαζί με τους Soulwax), εξερευνά  πλέον πιο λεπτές και εξειδικευμένες πτυχές της μουσικής παραγωγής.

Oι Carte Blanche, στα πλαίσια της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας τους με τίτλο The Fun Never Stops, και λίγο πριν κυκλοφορήσουν το δεύτερό τους EP, Black Billionaires: The Remixes (με συμμετοχές από Green Velvet, Laidback Luke αλλά κι ένα ολοκαίνουριο κομμάτι), θα βρεθούν στο Bios παίζοντας με 4 decks,1 μίκτη και ένα ΤR909, για ένα αυστηρά house σετ που μας εγγυώνται ότι θα λατρέψουμε.

Τη βραδιά θα ανοίξει ο  Jimmy Jib (Echovolt Records) και θα κλείσει ο Blue Lagoon του Κορμοράνου. 

1 comment:

  1. ECHOVOLT records, stole the name of a Rock Metal formed by three brothers in 2002!!!they're thiefs and the band will become bigger than the shitty record label!!Fuckin Shame from this "Record company"...Change the name of the record company or pay us back for stole the name!!!I'm fan fron echovolt the band!!check it out at www.echovolt.com!!!the real ECHOVOLT THING!!!!check out their new album!!and download it for free at Jamendo!!!!long life to Echovolt the rockband!!

    ReplyDelete