Tuesday 9 November 2010

PINEY GIR


Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται η Piney Gir για συναυλία στην Αθήνα. Είχε ξαναπαίξει σε event του Κορμοράνου τον Φεβρουάριο του 2006 - αν θυμόμαστε καλά, τότε στο Blue Bar, στο Χαλάνδρι, σε μία πολύ ωραία σειρά που είχαμε με μικρά live και αφτερπάρτις. Είχε εμφανιστεί μαζί με τους The Age Of Reason, το ντουέτο που την συνόδευε τότε, και μετά από σχεδόν πέντε χρόνια τώρα ξαναέρχεται με αφορμή την έκθεση του Στέφανου Ρόκου και τη συμμετοχή της στο cd Horror & Romance on Another Planet. Θα παίξει live στο αφτερπάρτι των εγκαινίων στο ΤΩΡΑ Κ44, με την τετραμελή μπάντα της από το Λονδίνο κι ελεύθερη είσοδο. 


PINEY GIR 

Η Piney Gir γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάνσας των Η.Π.Α., σε περιβάλλον αυστηρό και θρησκευόμενο. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική την βρήκε στη χορωδία της τοπικής εκκλησίας, γρήγορα όμως, μια έκτακτη μετακόμιση (και αλλαγή σχολείου) της άνοιξε τα αυτιά και σε άλλα καλλιτεχνικά ερεθίσματα.

Παίζοντας πιάνο από τεσσάρων χρονών, έγραψε το πρώτο δικό της τραγούδι στα εννιά, ξεκίνησε μαθήματα ντραμς στα δέκα κι από εκεί σπουδές κρουστών και φωνητικής στο πανεπιστήμιο. Σε αναζήτηση του προσωπικού της στυλ, μεταναστεύει στο Λονδίνο, φτιάχνει το πρώτο της γκρουπ (ένα synth pop ντουέτο με το οποίο κυκλοφορεί τον πρώτο της single στη
Mute και περιοδεύει στην Ευρώπη ανοίγοντας για τους Erasure), συνεχίζει με τον πρώτο προσωπικό της δίσκο στην Truck Records το 2004, ιδρύει το all-girl, art-rock συγκρότημα The Schla La Las, το γυρίζει σε country με τους Piney Gir Country Roadshow και καταλήγει το 2009 στον τρίτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο The Yearling στην Hotel Records.

Πολύ πρόσφατα, επέστρεψε με τον δεύτερό της Country Roadshow δίσκο,
Jesus Wept, ενώ έγραψε και ηχογράφησε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι για το Horror & Romance on Another Planet μουσικοζωγραφικό πρότζεκτ του Στέφανου Ρόκου, με τίτλο This Is Romance

No comments:

Post a Comment